Marjo New

Marjo van Eerden

Ik werk al vele jaren als fysiotherapeut. De laatste tijd merk ik dat ik vastloop in de gebruikelijke behandelmethodes, waarbij meestal gekeken wordt naar de plaats van de klacht. De patiënt wordt gezien als diagnosecode en geplaatst in een protocol. Voor mij is ieder mens uniek en verdient een op maat gemaakte behandeling. Steeds meer ervaar ik dat de medische wereld gericht is op het herstellen van een klacht en niet op zoek gaat naar de echte oorzaak. Dit is als het afplakken van een brandend waarschuwingslampje in de auto zonder uit te zoeken waarom deze is gaan branden. Zo is het ook met het behandelen van een lokale klacht. Als de oorzaak elders in het lichaam is , zal zo’n behandeling geen of slechts tijdelijk resultaat geven.  

Verder kijken dan de lokale klacht en op zoek gaan naar de oorzaak zie ik als een uitdaging. De afgelopen jaren heb ik veel scholing gedaan in voet ( gerelateerde) klachten en fascia ( bindweefsel ) therapie. Al de opleidingen zij gericht op het behandelen van de mens en niet de klacht. Dit past bij mijn visie als mens en therapeut.

De opleiding “Anatomy-in-motion ” heeft mijn manier van denken en werken aanzienlijk veranderd. Het lichaam leert hierbij zijn mogelijkheden optimaal te benutten en reorganiseert zich. Het zelfherstellend vermogen zorgt ervoor dat niet ik maar u het probleem oplost. De beste therapeut bent u zelf.

Na een burn-out heb ik besloten het roer om te gooien. Ik heb de “oude “fysiotherapie losgelaten en werk op de manier die bij mij past. Vol enthousiasme en passie werk ik in mijn praktijk “Voet in beweging “in Leidschendam.