Marjo New

Marjo van Eerden

“Ik geloof in het oplossen van de oorzaak en niet in het behandelen van de klacht”.

Al vele jaren werk ik als fysiotherapeut. Ik heb ontdekt dat ik niet meer bezig wil zijn met het behandelen van klachten, maar het structureel oplossen ervan.
Voor mij is ieder mens uniek en verdient een op maat gemaakte behandeling.

In de gebruikelijke  behandelmethodes kijkt men meestal alleen naar de plaats van de klacht. Steeds meer ervaar ik dat de medische wereld gericht is op het herstellen van een klacht en niet op zoek gaat naar de echte oorzaak. Dit is als het afplakken van een brandend waarschuwingslampje in de auto zonder uit te zoeken waarom deze is gaan branden. Zo is het ook met het behandelen van een lokale klacht. Als de oorzaak elders in het lichaam is , zal zo’n behandeling geen of slechts tijdelijk resultaat geven.  

Verder kijken dan de lokale klacht en op zoek gaan naar de oorzaak zie ik als een uitdaging. De afgelopen jaren heb ik veel scholing gedaan in voet- en loopklachten en fascia(bindweefsel )therapie. Al deze opleidingen zijn gericht op het zoeken naar de samenhang van klachten en behandelen van de totale mens. Dit past bij mijn visie als mens en therapeut.

De opleiding Anatomy in Motion ™ van Gary Ward heeft mijn manier van denken en werken aanzienlijk veranderd. Met deze methode leert het lichaam zijn mogelijkheden optimaal te benutten en een omgeving te creëren waarin herstel kan beginnen. Het zelfherstellend vermogen zorgt ervoor dat niet ik maar jij het probleem oplost.

Ik heb de “oude” fysiotherapie losgelaten en werk met enthousiasme en passie op de manier die bij mij past in mijn praktijk “Voet in Beweging” in Leidschendam.

“Marjo: specialist die kijkt naar het grote geheel!”

Voeten: een uitdaging

Voeten zijn  het vergeten lichaamsdeel.
Ze moeten goed kunnen bewegen !
Maar de meeste voeten doen dat niet …
In de reguliere fysiotherapie is er weinig aandacht voor de voeten.
Wist je dat iedere voet 26 bewegende botten en 33 gewrichten heeft?
Dat ze samen bijna 25% van alle gewrichten van het lichaam bevatten?
Je voeten zijn dus gemaakt om te bewegen!
Voeten moeten tijdens lopen kunnen bewegen van hol en stabiel ( supinatie) naar plat en flexibel ( pronatie). Als je voeten dit kunnen, bewegen die botten en gewrichten bij elke voetstap op de juiste manier.
Stevige schoenen en steunzolen belemmeren de voet in zijn beweging.

Voeten worden stijf, zijn ingezakt, je grote teen gaat scheef staan en lopen is pijnlijk.
Omdat voeten de basis zijn van je lichaam, leidt iedere verandering in je voeten tot verandering in alle gewrichten daarboven.
Kun je je voorstellen dat als één voet meer ingezakt is je bekken scheef gaat staan en je rug- of schouderklachten kunt krijgen?
De invloed van voeten op je houding en bewegen fascineren mij.
Als je voeten goed in beweging komen, functioneert het hele lichaam beter en kunnen klachten verdwijnen.

Door Anatomy in Motion kijk ik anders naar het ontstaan en de behandeling van klachten.

Wil jij ook weer goedlopende voeten? ? Maak dan een afspraak!