jogging-2343558_1280-1024x682
Foto 4 web

Voet in Beweging

Misschien komt het uit uw voet!

Voet in beweging is een praktijk voor fysiotherapie met een holistische kijk. Ik wil verder kijken dan de klacht. De mens met zijn klacht is het uitgangspunt van mijn behandeling. Dit past bij mijn visie als mens en fysiotherapeut. Omdat de plaats van de pijn in de meeste gevallen niet de plaats van de oorzaak is, geeft lokaal behandelen vaak geen of slechts tijdelijke verlichting.

Voeten zijn de basis van het lichaam en beïnvloeden bijna alle andere bewegingen in het lichaam. In onze westerse maatschappij zijn de meeste voeten “vastgelopen ” bewegen niet meer goed. Oorzaken hiervoor zijn het dragen van stevige schoenen, zooltjes en het lopen op vlakke ondergronden. Hierdoor hoeven voetspieren niet meer te werken en worden lui. Het gevolg is doorgezakte en stijve voeten. Als de voeten niet meer goed bewegen, kunnen alle gewrichten daarboven ook niet meer doen wat ze horen te doen. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan in knie, heup, rug, en schouder. Het behandelen van deze klachten zal niet tot een oplossing leiden, omdat de oorzaak van de klacht niet behandeld wordt. 

Als de voeten weer in beweging komen, kan het hele lichaam beter gaan functioneren en kunnen de klachten verdwijnen.

Klachten en Blessures

Samen met u op zoek naar de oorzaak van de klacht die steeds terugkeert of niet overgaat.

Welkom

“U bent bij mij welkom in Yoga Center Karuna”

Blije voeten

“Maak u voeten weer blij en beweeg beter “

Gary Ward is op de BBC geweest.

Anatomy in motion

In 2019 heb ik ” The 6 day immersion course Finding centre ” bij Gary Ward gedaan. In 2020 de opleiding “Anatomy in Motion the lower body” en “The Flow Motion Model”.
Gary is de grondlegger van het concept “AIM “het Flow Motion Model  ™ en schrijver van het boek  “What the foot “. 

De AIM-filosofie is gebaseerd op het idee dat we moeten ophouden alleen te focussen op de pijn. De plek die pijn doet is zelden ook de plek waar zich het onderliggende probleem bevindt. In plaats daarvan moeten we het lichaam als een geheel bekijken – hoe we bewegen, hoe we staan en zitten en hoe we leven. Het het Flow Motion Model  ™ beschrijft de verschillende fases van ons looppatroon en hoe alle gewrichten in deze fases bewegen.

Tijdens lopen bewegen alle gewrichten in het hele lichaam in alle richtingen en volgen een vast patroon. Als er ergens in het lichaam een gewricht niet goed beweegt, heeft die gevolgen voor alle andere gewrichten.
Als je bijvoorbeeld een keer je rechter enkel heb verzwikt, wil je de pijn of een nieuwe verzwikking vermijden. Je verplaatst gewicht meer naar links en belast hierdoor de linker heup meer. Omdat tijdens het lopen je niet meer goed op de buitenkant van je voet komt, kan de knie niet goed strekken, de heup niet goed bewegen en zo verder. Zo kan ook een niet goed functionerende schouder het looppatroon beïnvloeden.

Aan de hand van het Flow Motion Model  ™ analyseer ik de houding en het bewegen. Het weer opnieuw ervaren van de bewegingen die niet of niet goed gaan, vergroot de bewegingsmogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat het hele lichaam weer in balans komt ( finding centre ) en klachten verdwijnen.